вторник, 11 август 2015 г.

Картофени хлебчета


Правила съм и понички с картофено пюре и много ми хареса идеята за питки. като видях рецептата: 
http://ladyandpups.com/2013/06/03/rockn-potato-roll-eng/
не се замислих и си я запазих, сега и дойде времето.  



Необходимите продукти: 8 гр суха мая, 1 1/4 ч ч прясно мляко, 1 ч ч картофено пюре, 2 1/2 ч ч брашно тип 500,  2 ч ч брашно за хляб, 70 гр кафява захар, 1 1/2 ч л сол, 1 яйце, 6 с л  масло.
 1 яйце за намазване, мащерка свежа и морска сол за поръсване.  



Затоплете леко млякото и разтворете маята в него.Смачкайте сварените картофи. Смесете с маята и брашното захарта, солта и яйцето. След като се меси тестото добавяйте по лъжица масло и изчаквайте да се абсорбира преди да добавите отново. Като добавите цялото масло оставете да се меси още няколко минути. Оставете тестото да удвои обема си. Върху набрашнена площ разточете тестото и навийте на руло. Повторете това още веднъж и разделете на 12 равни топчета. Оформете по желание във форма която ви харесва. Оставете да втасат отново, намажете с яйце и поръсете с морска сол и мащерка. Печете на 200ºC. Можете да оставите питките да се охладят малко и да ги напълните с масло и сирене или друга плънка.  


Да Ви е сладко!



Ако Ви е харесала идеята споделете я с бутоните под публикацията, различна е и много сполучлива. Благодаря Ви предварително!

Няма коментари:

Публикуване на коментар