събота, 11 април 2015 г.

Чатал татлъсъ / Çatal Tatlısı

Много лесен десерт за нула време. 
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/03/blog-post.html

Необходими продукти за тестото: 1 яйце, 1/3 ч.ч. кисело мляко, 1/3 ч.ч. олио, 1 пак. бакпулвер (10 г), 1 ванилия, щипка сол, брашно колкото поеме (поне 2 ч.ч. + още малко за доомесване), млени орехи* по желание
ч.ч. = 200 мл
За захарния сироп: 3 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, ванилия и/ или малко лимонов сок

Направете захарния сироп, за да може да изстине и да залеете с него още горещите мелчета. Сложете захарта, ванилията и водата да заврат. След това намалете и оставете сока да поври още няколко минути. Накрая прибавете и няколко капки пресен лимонов сок. Оставете сиропа да изстива.
В купа смесете всички съставки и замесете тестото. 
Разточете тестото на тънка кора, нарежете на ленти. Сложете орехи в единия край и навийте така че да останат в средата.Подредете в тава с хартия и печете до зачервяване в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Още горещи, заливаме мелчетата с изстиналия сироп и оставяме хубаво да се напоят.


Да Ви е сладко!  Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа Ви се иска!


Няма коментари:

Публикуване на коментар