вторник, 27 януари 2015 г.

Lamington



Намерих хиляда различни рецепти за този сладкиш.  




http://mehribantarifler.blogspot.com/2014/07/lamington-cikolata-soslu-kek-kupleri.html

http://www.taste.com.au/recipes/24553/lamingtons

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/01/lamington.html


http://www.joyofbaking.com/Lamingtons.html




Не мога да изпробвам всички наведнъж, затова реших да помисля малко преди да започна да бъркам. Избрах рецептата с олио а не с масло защото искам след като постои сладкиша да е мек и сочен, а не твърд и ронлив. Повечето кексове които съм правила с масло като поседят стават по-сухи и ронливи. 



 Необходимите продукти: 3 яйца, 150 гр захар, 100 мл олио, 125 мл мляко, 250 гр брашно, 2/3 ч л  бакпулвер.

Сос: 125 мл прясно мляко, 50 гр черен шоколад, 3 ч л захар, 3 ч л какао и кокосови стърготини

Според мен му трябва малко повече сос затова ви предлагам да увеличите с 1/3 съставките. И нещо което на мен страшно ми хареса, сложих три вида шоколад, 30 гр черен, 20 гр млечен и 20 гр от един "Trufell filing" дава страхотен аромат.




И така разбийте яйцата със захарта на гъст крем. добавете олиото, а след него и брашното пресято с бакпулвера. Редувайте го на части с прясното мляко. Изсипете във форма с хартия на дъното и печете на 180 градуса до суха клечка.



Извадете и оставете да се охлади. Пригответе си соса като загреете млякото със захарта и какаото на котлона. След като заври и се превърне в хомогенна смес добавете шоколада на парченца. Бъркайте докато шоколада се разтопи. 



Нарежете на парченца 2 на 2см и потопете в соса. След това оваляйте в кокосови стърготини, аз изпробвах и в настъргани орехи. Уверявам ви вкусът е страхотен и с двете поръски. Направете си го аз отлагах доста време, но сега със сигурност ще повторя.
Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар