четвъртък, 1 май 2014 г.

Свински хапки с пресни зеленчуци


Бърза и вкусна рецепта за вечеря или обяд. За любители на свинското месо.


Необходимите продукти: 600 гр крехко свинско месо, 1 лимонов сок, хималайска сол, 1/2 ч л  кимион, 1/2 ч л черен пипер, 1 ч л червен пипер, 1 к л люто чили, 5 с л  зехтин, 1 с л  мед, 1 стрък пресен чесън.
За гарнитурата: 1 ч ч зелен грах, 1/2 ч ч сладка царевица, 1 червена чушка, 1/2 ч ч пресен зелен фасул, 2 моркова, 500 гр пресни бейби картофчета, 2 стръка пресен копър, 1 стрък чесън.



Смесете всички съставки за маринатата. нарежете свинското на пържоли а след това на тънки лентички. Смесете го с маринатата и оставете да се маринова няколко часа.
Готовото месо запържете в дълбок тиган да се капсулова. След това добавете зеленчуците. Задушете под какак до готовност. на месото и зеленчуците. Картофите измийте добре и сложете в тавичка, добавете чесъна и хималайска сол. Печете до готовност, накрая добавете копъра. Както се вижда на снимката при мен липсва, "случва се и в най-добрите анлийски семейства", но вие не изпускайте тази страхотна, свежа подправка.
Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар