неделя, 28 октомври 2012 г.

Профитероли със сладкарски крем


Малки вкусни сладурчета!


Парено тесто: 100 мл вода, 100 мл прясно мляко, 100 гр масло,щипка сол, 4 яйца.
                     Крем: 250 мл мляко, 2 жълтъка, 50 гр захар, 1 сл брашно, 1 ванилия.
                                          Глазура: 50 мл сметана, 100 гр тъмен шоколад.
                                                                  Захарна украса.


Пареното тесто се приготвя по познатия начин , първо се слага водата с млякото и маслото да заврат, добавя се брашното и се бърка докато се получи еднородна смес. Пресипва се в купа и се добавят яйцата едно по едно. Получава се гладко лепкаво тесто слага се в пош и се шприцоват малки топчета. Пекат се в загрята на 200 градуса, фурна без да се отваря и се оставят да изстинат на леко отворена врата.


Сладкарският крем се приготвя бързо и лесно, загрява се млякото, с половината захар и ванилията. Жълтъците се разбиват с останалата захар и бращното на гъста каша. добавя се малко мляко към яйцата и се разбърква добре , а после всичко се изсипва в млякото и се вари 2 минути като се бърка непрекъснато.
Глазурата се приготвя много бързо заграва се сметаната и в нея се слага натрошения шоколад бърка се докато се стопи напълно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар