Когаато бях малка много обичах да си купувам кифла с мак. Много ми се искаше тогава в кифлата да има още нещо по сладичко, но не кифлата с мак си беше само с мак и нищо вътре. Та сега като мога сама да си ги направя реших, че ще им сложа и мармалад. Така ще комбинирам двете ми любими кифли.
Необходимите продукти: 500 мл прясно мляко, 150 гр захар, 2 ч л ванилов екстракт, 150 мл олио, 1/2 кубче мая, 1 к л сол, 2 белтъка, брашно за меко еластично тесто около 700 гр.
За намазване: 2 жълтъка , 2 с л прясно мляко.
За поръсване: маково семе
За плънка: мармалад (по-гъст и ароматен е по-добре)
Замесете тестото с останалите продукти, оставете да втаса. Размесете тестото и разселете на 3 тпки. Всяка топка разточете на кора и нарежете на 16 парчета като пица. Сложете по малка топчица мармалад на широката част на парчето и навийте на кифличка.
Подредете в тава леко намазана ако не е с незалепващо покритие.Оставете да се навдигнат , намажете с яйце и поръсете с маково семе. Печете на 180 градуса до 30 минути.
След като ги извадите от фурната ги завийте в чиста кърпа, да се охладят леко и да не изсъхват. Да Ви е сладко, не чакайте много хубави са леко топлички!
Няма коментари:
Публикуване на коментар