Вече съм Ви представяла една бутер торта, но сега в сезона на крушите се изкуших да я разкрася малко тази рецепта.
Добавих малко карамелизирани круши и направих малко по-различен крем.
Необходимите продукти: 1 пак бутер тесто Кауфланд, 1 нишесте ванилия, 1 л прясно мляко, 1 бял шоколад, 5 с л препечен кокос, 2 големи круши, 5 с л захар за крема, и 5 с л захар за крушите, 1 ч л лимонова захаросана кора.
Карамелизирайте захарта и добавете крушите нарязани на тънки парченца (осминки) оставете да се карамелизират и да се разтвори хубаво карамела.
Изпечете тестото на парчета, както си е нарязано, не точете и не режете на по-малки парчета. След като се изпекат парчетата много лесно се делят по средата. Разтворете нишестето в малко мляко, добавете лимоновата кора. Сварете останалото мляко и добавете разтвореното нишесте и захарта. Върнете на котлона и бъркайте докато се сгъсти. В горещия крем добавете шоколада начупен на парченца. Бъркайте докато се разтопи добре. Сложете на дъното на формата бутер тесто залейте го с круши, кокос и крем. Повторете това докато свършат бутер тестото и крема. Накрая завършете с хубави капачета. Завийте с фолио и оставете да се охлади. Преди сервиране поръсете с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар