понеделник, 10 август 2015 г.

Сладко ябълки, малини и круши


Сложиш ли захар и от "цървули" ще направиш сладко. Това е то лятото, правя сладка и мармалади на корем от всичко каквото ми падне като плод.

Имах малко ябълки от стар сорт който леко накиселява според мен, според други хора са си "киселоч", но тези другите ядат само сладки плодове, така че на са критерий. Ябълките са "красавки" така им казваше баба, когато са хем киселки хем сладки.
Та за това сладко сложих и малко круши за по мек вкус и няколко малини за аромат и цвят.


Необходимите продукти: 1,5 кг ябълки обелени и почистени, 0,5 кг круши, 15 бр малини, 1- 1,5 кг захар, 1/3 ч л лимонена киселина.


 Ябълките и крушите се нарязват на ситно като за мусака. Слагат се в тенджера да се варят със захарта и малините. Малинките се разпадат но това е добре получава се страхотен аромат и цвят.
Вари се до леко сгъстяване и се добавя 1/3 ч л лимонена киселина. Затваря се в сухи бурканчета.


Да ви е сладко! Обичате ли да творите в кухнята, изпробвайте различни аромати и смесвайте различни плодове, уверявам ви ще получите уникални комбинации. Споделете ако ви е харесало това предложение.




Няма коментари:

Публикуване на коментар