сряда, 25 февруари 2015 г.

Панакота с карамел и бял шоколад



Доста време се каня да си направя тази вкусотия заради това че трябваше да си набавя хубава сметана. Сега ще направя още един два вида докато имам, направете си и вие, много е вкусно.


Необходимите продукти: 400 мл сметана 30% масленост минимум, 200 мл прясно мляко, 100 гр бял шоколад, 2 с л карамел, 80 гр захар, 10 гр желатин.


Разтворете желатина в малко студена вода и го оставете да се накисне. Загрейте сметаната с млякото и захарта. Добавете шоколада на парченца и бъркайте докато се разтопи напълно. Добавете накиснатия желатин и разбъркайте. Отделете 1/3 от сместа и добавете карамела в нея. Бялата смес разпределете в чашки и оставете в хладилник да се стегне за 2-3 часа. Залейте отгоре с карамелената смес и отново оставете в хладилник.
При поднасяне може да настържете бял шоколад или да шприцовате розичка сметана отгоре.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар