вторник, 17 февруари 2015 г.

Бутер пататник


Без много предисловия, специално за бърза вечеря или обяд. 


Необходимите продукти: 400 гр бутер тесто, 4-5 картофа, 3  стръка праз, 100 гр сирене, 3 яйца, щ черен пипер, сол, олио, 100 гр кашкавал.


Бутер тестото се нарязва, както се вижда от снимката. Преценете парче, което ще покрие тавичката ви. Остатъка също изпечете, защото ще ви служи за основа.


След като изпечете бутер тестото го оставете да се охлади. 


Задушете праза в малко олио и водичка, добавете сол и черен пипер. Като омекне добавете картофите настъргани на едро ренде и разбъркайте добре.

Добавете яйцата и сиренето разбъркайте и изсипете върху изпечените бутер изрезки. Печете на 180 градуса до готовност. Аз полях с малко водичка (50мл) по едно време, за да омекнат по-добре картофите.

След като всичко е готово, изключете фурната, поръсете настърган кашкавал и върнете в горещата фурна. След три минути сложете капака от бутер тесто и оставете да се залепи на кашкавала. След 15 минути може да го нападнете и да му се насладите.


Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар