Харесах си една торта Червено кадифе и реших да я правя, тъй като не обичам много да слагам боя намалих количеството боя. Получи се розова шарена торта.
Необходимите продукти: 2 1/2 ч ч брашно, 1 ч л сол, 2 ч ч захар, 1 ч ч масло, 2 яйца, 1 ч л какао, 1 1/2 ч л боя, 1 ч ч кисело мляко, 1 ч л ванилов екстракт, 1/2 ч л сода, 1 ч л оцет.
Смесете и пресейте брашното с какаото.
Разбийте маслото със захарта на крем добавяйте яйцата едно по едно.
Смесете боята с киселото мляко и содата.
Добавете брашното на части, като редувате с киселото мляко.
Изсипете във форма сърце и печете на 180 градуса. до суха клечка.
Сладко от горски ягоди.
Разрежете тортата на два блата и я сглобете като намажете първия блат със сладко и дебел слой крем. Сложете втория блат и измажете тортата от всички страни. Украсете по желание.
Хайде сега и едни дребни сладки.
Това е много стара рецепта, която ме връща в детството. Тогава нямаше много различни начини да се сдобиеш с хубави рецепти, списания много нямаше за интернет да не говорим. Тогава си имахме една книга за всеки ден и всеки дом и това беше истинско щастие да притежаваш такава в дома си.
Тези маслени сладки си правехме с моите родители, като ни се приискаше нещо сладко. Това не се случваше много често, тъй като живеехме на квартира в една единствена стая, но за мен беше истинско удоволствие.
Сега да ви представя сладките на моето детство.
Необходимите продукти: 125 гр масло, 125 гр пудра захар, 250 гр брашно, 1 яйце и 1 жълтък, 1 ванилия.
Омесете тесто от продуктите и оставете в хладилник да се охлади. Разточете на кора с дебелина 0,5 см и изрежете с формички. Печете на 180 градуса като внимавате да не изгорят.
Сладки лимонови кексчета с кокос и ванилия.
Смесете брашното с бакпулвера и го пресейте.
Разпределете в хартиени формички и печете до суха клечка на 180 градуса.
Украсете по желание с бял шоколад, кокос и захарни сърчица.
Питката е по рецепта на Невена Димитрова
Необходимите продукти:1 кг брашно, 3 яйца и 1 за намазване, 1 кубче мая, 1 ч ч прясно мляко, 3-4 с л кисело мляко, 1 ч л сол, 1 ч л захар, 2-3 с л олио.
След като я оформите я оставете да втасва около 30-40 минути. Намажете я с яйце и отново я оставете да втасва докато се напълни тавата. Намажете я втори път с яйце и а сложете да се пече в студена фурна. Печете питката на 180 градуса около 45-50 минути.
Да Ви е сладко, обичайте се и ще бъдете обичани!
Няма коментари:
Публикуване на коментар