Какви палачинки обичате? Аз не мога да отговоря точно на въпроса, защото ги обичам във всички варианти. Бели или какаови, тънки или дебели, сладки или солени те са нещо вълшебно и всички си поръчват отново и отново.
Обикновена палачинка със сладко.
Тези са готови да бъдат напълнени, с каквото ви се прииска сирене кашкавал шунка и кисели краставички са идеални за обяд или вечеря. А може и тортичка да си направите вижте как
Тези са готови за нападение кой с каквото пожелае.
Ами със сладолед, как Ви се струва?
Това са малки палачинкови хапки.
Това са палачинките на мама които правя цял живот и никога не меря точно количество съставки: 3 яйца, 1 литър мляко, 1ч л захар, 1 к л сол брашно не знам колко точно. Тестото трябва да не е много гъсто почти като боза. За да станат палачинките без шупли може да оставите тестото да постои малко преди печене.
А това плато е достатъчно за съпруга ми за да не ми се сърди, че не са останали за него.
Какаови американски дебелички и много вкуснички.
За какаови палачинки с бял шоколад и сметана:
175 гр брашно, 1 с л бакпулвер, 2 ванилии, 100 гр захар, 1/4 с л сол, 4 с л какао, 4 1/2 с л олио, 350 мл мляко. Смесват се сухите съставки и към тях се прибавят олиото и млякото. Сервират се с метанов крем и разтопен бял шоколад. Ако има и пресни плодове става чудно.
175 гр брашно, 1 с л бакпулвер, 2 ванилии, 100 гр захар, 1/4 с л сол, 4 с л какао, 4 1/2 с л олио, 350 мл мляко. Смесват се сухите съставки и към тях се прибавят олиото и млякото. Сервират се с метанов крем и разтопен бял шоколад. Ако има и пресни плодове става чудно.
Какаови с шоколадов мус.
За шоколадовия мус: 100 мл сметана, 100 гр тъмен шоколад, 2 с л масло. Сметаната се загрява и в нея се разтопява шоколада и маслото. После след като се охлади се оформят топчета с помощта на две лъжици. Ако добавите и топка бял сладолед ......
Скоро ще ви направя и солени палачинки научих едни много странни които се правят в формички за мъфини и пак се наричат палачинки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар