Етикети
- Аламинути (5)
- Ароматни масла с ядки (1)
- Без глутен (1)
- Безалкохолни напитки (1)
- Белун (25)
- Великден (32)
- Гръцка кухня (2)
- Десерти (315)
- Дивеч (2)
- Диетично (1)
- Домакински уреди (6)
- Домашно производство (3)
- Закуски (108)
- Здравословно (9)
- Изберете българското (6)
- Квас (69)
- кексове (112)
- Коледа (50)
- Кремове (12)
- Кухня за начинаещи (6)
- Кълнове (3)
- Мъфини (70)
- Основни ястия без месо (53)
- Основни ястия с месо (67)
- Палачинки (5)
- Паста (10)
- Плодови десерти (54)
- Постни (6)
- Предизвикателство (4)
- Предястия без месо (22)
- Пътешествия (2)
- Разядки (21)
- Рецепти на приятели (35)
- Риба (8)
- Салати (14)
- Сладка и мармалади (29)
- Сладки и сладкиши (413)
- Сладоледи (17)
- Снимки (2)
- Соев сос Кикоман (15)
- Соленки (5)
- Сосове (9)
- Супи (6)
- Тестени (464)
- Торти (152)
- Турска кухня (9)
- Хляб и питки (103)
- Шейкове (1)
- Шоколадови фантазии (32)
- Ядки (2)
петък, 10 август 2012 г.
Руло Кафе
Това Сладко изкушение е толкова нежно и приятно, че ще се влюбите в него от първата хапка .
За блата са ви нужни: 2яйца и един жълтък, 3с.л. захар, 50гр. брашно, 2 ванилии. Яйцата се разбиват със захарта на гъст крем, добавят се брашното и ванилията.Внимателно се разбърква за да не спадне .
За украсата:1 белтък, 1ч.л. захар, 1ч.л. брашно,1ч.л.какао,1 ч.л.масло. Всичко се разбърква добре и се изсипва в малък пош с тънък накрайник.
Върху хартия за печене се рисуват кафени зрънца и каквото ви е на сърце. Хартията се слага за кратко във фризера да стегне украсата. Внимавайте ако правите надписи , ако забелязвате на снимките моите надписи са огледални не ,че не стават за ядене ама :))))
След като е готова се изсипва сместа за блата и се пече във загрята 170 градуса до леко зачервяване. Навийте го докато е топло за да се прегъне блата без да се троши. Когато е почти изстинало отстранете хартията и намажете с крема .
За крема :200мл сметана , 100гр маскарпоне 100гр. шоколад, 1 ч.л. нес кафе, 100гр. масло, 2ч.пудра захар.
Сметаната се разбива към нея се добавя маскарпонето и маслото предварително разбити на лек крем с пудрата. Шоколада се разтопява с 50мл сметана и се добавя внимателно към крема. Кафето се разбърква 1 кафена лъжичка вода и се добавя към пухкавия крем.
Завийте рулото в алуминиево фолио и оставете в хладилник да се охлади напълно.
Насладете се на рулото с чаша уханно кафе и помечтайте за почивка на любимото си място.
Това е допотопната техника с която снимам и ви показвам моите творения много ме изнервя понякога ама какво да се прави :) докато се накани да качи снимките рулцето в чинийката ми изчезна .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар