Замесена вчера изпечена днес. Усуканица на конци, много нежна и много лесна. Нападната още гореща вижте тук:
https://www.facebook.com/100000207822945/videos/pcb.4453458174671066/4453569381326612
Необходимите продукти:
250 мл прясно мляко,
150 гр кисело мляко,
150 гр квас,
9 гр сол,
80 гр масло,
брашно около 550 гр (кантарчето ми спря по време на тегленето и малко на око го карах).
За плънка:
300 гр сирене,
100 гр масло,
олио за мазане,
1 яйце за мазане.
Всички продукти за тестото без маслото, замесих наведнъж. Омесено добре се оставя да постои 30 минути. Добавя се маслото и отново се омесва до гладкост. Оставя се обилно намазано с олио да втасва.
Разделя се на 4 топки, всяка от които се разтегля и се настъргва сирене върху нея, полива се с разтопено масло или се настъргва и то върху сиренето.
Завива се като баница и се усуква, след това се навива като охлювче.
Поставя се в средата на тавата и около нея се навиват останалите. Оставя се да удвои обема си, маже се с олио да не хваща коричка. Преди печене се маже с яйце и се поръсва със сусам. Пека на 180 градуса с две купички гореща вода на дъното на фурната.
Да Ви е сладко!
Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря, че ми помагате да стигна до повече хора!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, ако приготвя усуканицата от вечерта за изпичане сутринта, в хладилника ли трябва да я оставя да втасва?
ОтговорИзтриванеАко е много топло в стаята да, ако е около 18 градуса може и да не е в хладилник.
ИзтриванеЗдравейте, ако приготвя усуканицата от вечерта за изпичане сутринта, в хладилника ли трябва да я оставя да втасва?
ОтговорИзтриване