Вдъхновението е нещо което много често намирам в нови продукти. Тази рецепта не е изключение. Новият крем от кашу и бял шоколад с ягоди на Белун ме накара да си помечтая и така се роди това вълшебно квадратче.
Необходимите продукти:
100 гр пудра захар,
200 гр масло,
250 гр брашно,
50 гр нишесте,
2 жълтъка,
1 ч л ванилов екстракт.
За крема:
1/2 бурканче крем от кашу Белун,
100 гр бял шоколад,
200 гр крема сирене.
От продуктите за бисквитките се омесва меко тесто. Разточва се между стреч фолио на дебелина 4мм и се оставя в хладилник да стегне. Изрязват се квадратчета и се подреждат в тава с хартия на дъното. Намазват се с жълтък и се пекат на 190 градуса до леко златисто. След като са напълно охладени се слепват с крема. Крема стяга бързо така, че след, като се разбърка се сглобяват веднага, защото бисквитките са много крехки и се чупят лесно.
Съхранявайте в хладилник заради кремчето, което съдържа крема сирене. Извадете поне 10-15 минути преди хапване.
Да ви е сладко!
Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публикацията.
Новото бижу от семейството на Белун е с изразен ядков вкус, супер фино смляно кашу и деликатен аромат на ягоди.
Снимките и аранжировката са направени от дъщеря ми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар