четвъртък, 27 февруари 2020 г.

Яко Шоколадова торта с карамел




Една много шоколадова торта. Шоколадови тънки платки, една медена платка, шоколадов крем с карамел и ягоди. Вижте как сътворих това вълшебство.

Необходимите продукти за платките: 
5 яйца, 
70 гр захар,
 70 мл олио, 
30 гр брашно, 
10 гр брашно от рошков, 
15 гр какао.

Една медена платка от тези.
За сиропиране или по-точно леко трампиране на платките: 
1 с л коняк, 
2 с л ванилов захарен сироп, 
2 с л карамел.

За крема: 700 гр тъмен шоколад, 700 мл сметана, 200 гр маскарпоне, половин доза карамел от този тук.
Допълнително за пълнеж: 
1/2 ч ч карамел (там където съм написала едно кръгче карамел, имам предвид с помощта на пош да направите кръгче карамел върху крема но не близо до борда на тортата),
10 бр ягоди.
За заливка:
 100 гр тъмен шоколад,
3 с л олио.
За шоколадовите украси: 
100 тъмен шоколад,
пурички,
шоколадови перли.


Това са продуктите сега да ви кажа какво трябва да направите за да имате тази тортичка, доста работа си е ама за мераклии е супер.

Разбийте яйчените белтъци със захарта на сняг. Добавете жълтъците един по един. Добавете олиото и накрая сухите съставки.
Трябва да получите пухкава лека смес. Сложете хартия на дъното на две плоски  тави. С помощта на ринг с диаметър 20 см си направете две платки. Печете на 185 градуса до суха клечка. Не препичайте!

За крема направете ганаш от 500 мл сметана и шоколада. Оставете да се охлади. Разбийте маскарпонето със останалата сметана. Добавете охладения ганаш и разбийте. Добавете карамела и разбийте. Крема е готов.

Сглобяването е лесно.
1. Платка, сироп, крем, едно кръгче карамел, ягоди. 
2. Медена платка, сироп, крем, кръгче карамел, ягоди. 
3. Платка, крем. 
Стои в хладилник да стегне. Измазва се с крем, залива се с шоколад и се украсява по ваше желание.

Да Ви е сладко!



Ако Ви е харесала тази шоколадова идилия направете си я и споделете с бутоните под публикацията.

Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар