За разлика от много други рецепти които отлежават доста преди да видят домашната ми кухня, тази беше направена веднага след като я видях. Идеята е от тук, крема е малко по-различен по мой вкус. Крайният резултат е супер нежна ефирна консистенция на платката, лек крем и аромат на лимони.
Необходимите продукти:
5 яйца,
70 гр захар,
70 гр олио,
50 гр брашно,
лимонова кора,
лимонова есенция пожелание.
За крема:
250 гр сметана,
150 гр маскарпоне,
300 гр заквасена сметана,
6 с л пудра захар,
лимонова кора ,
лимонова есенция по желание(може и лимонов ликьор),
2 с л лимонов сок.
2 с л лимонов сок.
Лимоново сладко или пресни лимонови резенчета за украса.
Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците със захарта на гъст сняг. Добавете жълтъците един по един и внимателно ги разбийте на ръка. Добавете олиото и лимоновата кора, леко разбъркайте. Накрая на части добавете брашното и разбъркайте.
Нарежете платката на 5 см ленти, намажете с крем и навийте на руло една лента изправете рулото в средата на чинията за сервиране и около нея навийте следващата кора, продължете навиването с всички кори. Притиснете леко, за да се стегнат една към друга лентите и измажете тортата с крем отгоре и отстрани. Украсете с крем и лимоново сладко, може да използвате и линови резенчета.
Ако ви е харесала рецептата направете си я и споделете с бутоните под публикацията!
Можете да следите всички рецепти и на страничката ми във Фейсбук. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар