неделя, 23 декември 2018 г.

Бисквитки с шам фъстък и шоколад





Харесах ги веднага и веднага ги претворих с матча, че не обичам боя, цвета е по-блед но съм с чиста съвест. И още една малка промянанаправих, но за нея ще видите по-долу, тя не е важна толкова, но е улесняваща работата и добавя още вкус. 
Та предлагам ви моя вариант, ако искате да видите оригинала вижте тук.



Необходимите продукти: 
2 ч ч брашно,
 ½ ч ч масло(125 гр) със стайна температура, 
¾ ч ч фина захар, 
1 голямо яйце, 
4-5 капки есенция ром, 
1 ч л ванилов екстракт, 
1 ч л бакпувер, 
¼ ч л сол,
 1 с л Ночолата, 
2 с л какао,
 ⅓ ч ч сурови, нарязани шамфъстъци, 
1 ч л чай матча.

Това са моите промени в рецептата, матча и лешников течен шоколад.



С помощта на миксер разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато сместа стане светла и пухкава.

Добавете яйцето и разбийте до гладка смес.

След това добавете ванилията и ромовата есенция, разбъркайте. Накрая прибавете брашното, в което сте разбъркали солта предварително, като разбърквате само докато се разпредели в маслено-яйчната смес, не прекалявайте.

Готовото тесто разделете на две части.

В едната част прибавете Ночолата и какао и омесете добре, докато цвета стане равномерен.
В другата част, прибавете матчата и нарязаните ядки. Омесете, докато цвета стане равномерен и ядките се разпределят в тестото.


Разточете шоколадовото тесто на правоъгълна кора с дебелина половин сантиметър и широчина около 8-10 сантиметра, дължината е според количеството тесто. Разточете директно върху свежо фолио за съхранение. Зелената част от тестото с ядките, оформете във форма на цилиндър или фитил с дължината на шоколадовата кора. Поставете зеленото тесто с цилиндрична форма по средата на шоколадовото тесто и завийте плътно, с помощта на фолиото. Оформете добре и го приберете в хладилника за 2 часа. 


Извадете студеното тесто и го нарежете с остър нож на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Подредете ги върху тави, постлани с хартия за печене. 

Печете  8-10 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
Оставете бисквитите да се охладят в тавите, преди да ги приберете в кутии за съхранение.


Да Ви е сладко!


Ако са ви харесали направете си ги и споделете с бутоните под публикацията. Можете да харесате и страничката ми във Фейсбук, така ще виждате новите ми публикации веднага.



Няма коментари:

Публикуване на коментар