Харесах ги веднага и веднага ги претворих с матча, че не обичам боя, цвета е по-блед но съм с чиста съвест. И още една малка промянанаправих, но за нея ще видите по-долу, тя не е важна толкова, но е улесняваща работата и добавя още вкус.
Необходимите продукти:
2 ч ч брашно,
½ ч ч масло(125 гр) със стайна температура,
½ ч ч масло(125 гр) със стайна температура,
¾ ч ч фина захар,
1 голямо яйце,
4-5 капки есенция ром,
1 ч л ванилов екстракт,
1 ч л бакпувер,
¼ ч л сол,
1 с л Ночолата,
2 с л какао,
⅓ ч ч сурови, нарязани шамфъстъци,
1 ч л чай матча.
1 голямо яйце,
4-5 капки есенция ром,
1 ч л ванилов екстракт,
1 ч л бакпувер,
¼ ч л сол,
1 с л Ночолата,
2 с л какао,
⅓ ч ч сурови, нарязани шамфъстъци,
1 ч л чай матча.
Това са моите промени в рецептата, матча и лешников течен шоколад.
С помощта на миксер разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато сместа стане светла и пухкава.
Добавете яйцето и разбийте до гладка смес.
След това добавете ванилията и ромовата есенция, разбъркайте. Накрая прибавете брашното, в което сте разбъркали солта предварително, като разбърквате само докато се разпредели в маслено-яйчната смес, не прекалявайте.
Готовото тесто разделете на две части.
В едната част прибавете Ночолата и какао и омесете добре, докато цвета стане равномерен.
В другата част, прибавете матчата и нарязаните ядки. Омесете, докато цвета стане равномерен и ядките се разпределят в тестото.
Разточете шоколадовото тесто на правоъгълна кора с дебелина половин сантиметър и широчина около 8-10 сантиметра, дължината е според количеството тесто. Разточете директно върху свежо фолио за съхранение. Зелената част от тестото с ядките, оформете във форма на цилиндър или фитил с дължината на шоколадовата кора. Поставете зеленото тесто с цилиндрична форма по средата на шоколадовото тесто и завийте плътно, с помощта на фолиото. Оформете добре и го приберете в хладилника за 2 часа.
Извадете студеното тесто и го нарежете с остър нож на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Подредете ги върху тави, постлани с хартия за печене.
Печете 8-10 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
Оставете бисквитите да се охладят в тавите, преди да ги приберете в кутии за съхранение.
Ако са ви харесали направете си ги и споделете с бутоните под публикацията. Можете да харесате и страничката ми във Фейсбук, така ще виждате новите ми публикации веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар