неделя, 7 октомври 2018 г.

Тиквени таханки с червени боровинки






Всеки който ги опита си взима втора после трета и за нула време вече ги няма, та затова в неделя сутрин докато съм сама в кухнята бързам да ги направя и да ги снимам.


Необходимите продукти: 1 яйце 150 гр разтопена мас, 3 с л кисело мляко с връх, 1 ч л сода, 1/2 ч л ванилова захар, 3 с л квас, 2 с л лимонов сок, 1/3 ч ч червени боровинки, 1/3 ч ч тиквени семки, 1/3 ч ч слънчогледови семки, 200 гр захар, 2 с л тахан от тиквени семки. И тук идва най-сложното, не меррих брашното, ориентирах се като да може да се гребне с лъжица за сладолед и да се сложи в тавата без да се разлее. Но все пак около 2 и 1/2 ч ч.



Такааа да започваме с месенето, по-точно бъркането, защото тук месене няма!
*Сложете маста в купата и я разстопете на котлона ако ползвате подходяща за това купа. 
*След това добавете захарта, тахана и разбъркайте. Добавете киселото мляко, лимоновия сок и след това кваса и яйцето. Разбъркайте добре и сложете накълцаните боровинки и семена. 
*Пресейте 1 чаша брашно направо върху купата и сложете содата и ванилията в него. Разбъркайте и добавайте брашно до получаването на меко тесто, което може да държи форма. Не бъркайте повече, оставете за 2 минути докато си приготвите тавичка с харти я за печене. 
Така изглежда сместа, сложих и още две лъжици брашно и я почнах :)



*Гребвайте с лъжица за сладолед и поствяйте на разстояние една от друга. 
*След като напълните тавичката в моята се побират по 16 сладки, с две-три движения оформете всяко топче на гладка топчица. 



*Сложете по една тиквена семка отгоре и печете на 180 градуса до леко позлатяване на бисквитките. 
Ако не ги загладите изглеждат така, малко недодялани но също толкова вкусни.


Да Ви е слдко!
Не се издържа покрай тях, докато снимам и ям, като малките деца.




Ако Ви е харесала моята рецепта за вкусни и ароматни сладки, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.



За всички, които още не са правили нищо със свинска мас, не мирише на мас, придава много крехкост на сладките. Тази текстура не се постига с масло или олио.



Време е да се престрашите!



4 коментара:

  1. Любче, много добре звучат и изглеждат тези сладки, имам всички продукти вкъщи освен боровинките (сушени боровинки, нали?), които ще си набавя днес и довечера няма да имам оправдание да не ги забъркам😀. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Танче червени сушени боровинки. Малко ги накълцвам с ножа дават много приятен аромат 😊

    ОтговорИзтриване
  3. Чудни! Само квас от къде да намеря...:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз си го захванах сама преди година. Може да пориташ в някоя пекарна или да ти пратя по куриер и ти да си го храниш.

      Изтриване