Всеки който ги опита си взима втора после трета и за нула време вече ги няма, та затова в неделя сутрин докато съм сама в кухнята бързам да ги направя и да ги снимам.
Необходимите продукти: 1 яйце 150 гр разтопена мас, 3 с л кисело мляко с връх, 1 ч л сода, 1/2 ч л ванилова захар, 3 с л квас, 2 с л лимонов сок, 1/3 ч ч червени боровинки, 1/3 ч ч тиквени семки, 1/3 ч ч слънчогледови семки, 200 гр захар, 2 с л тахан от тиквени семки. И тук идва най-сложното, не меррих брашното, ориентирах се като да може да се гребне с лъжица за сладолед и да се сложи в тавата без да се разлее. Но все пак около 2 и 1/2 ч ч.
Такааа да започваме с месенето, по-точно бъркането, защото тук месене няма!
*Сложете маста в купата и я разстопете на котлона ако ползвате подходяща за това купа.
*След това добавете захарта, тахана и разбъркайте. Добавете киселото мляко, лимоновия сок и след това кваса и яйцето. Разбъркайте добре и сложете накълцаните боровинки и семена.
*Пресейте 1 чаша брашно направо върху купата и сложете содата и ванилията в него. Разбъркайте и добавайте брашно до получаването на меко тесто, което може да държи форма. Не бъркайте повече, оставете за 2 минути докато си приготвите тавичка с харти я за печене.
Така изглежда сместа, сложих и още две лъжици брашно и я почнах :)
Така изглежда сместа, сложих и още две лъжици брашно и я почнах :)
*Гребвайте с лъжица за сладолед и поствяйте на разстояние една от друга.
*След като напълните тавичката в моята се побират по 16 сладки, с две-три движения оформете всяко топче на гладка топчица.
*Сложете по една тиквена семка отгоре и печете на 180 градуса до леко позлатяване на бисквитките.
Ако не ги загладите изглеждат така, малко недодялани но също толкова вкусни.
Ако не ги загладите изглеждат така, малко недодялани но също толкова вкусни.
Да Ви е слдко!
Не се издържа покрай тях, докато снимам и ям, като малките деца.
Не се издържа покрай тях, докато снимам и ям, като малките деца.
Ако Ви е харесала моята рецепта за вкусни и ароматни сладки, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.
За всички, които още не са правили нищо със свинска мас, не мирише на мас, придава много крехкост на сладките. Тази текстура не се постига с масло или олио.
Време е да се престрашите!
Любче, много добре звучат и изглеждат тези сладки, имам всички продукти вкъщи освен боровинките (сушени боровинки, нали?), които ще си набавя днес и довечера няма да имам оправдание да не ги забъркам😀. Поздрави
ОтговорИзтриванеДа, Танче червени сушени боровинки. Малко ги накълцвам с ножа дават много приятен аромат 😊
ОтговорИзтриванеЧудни! Само квас от къде да намеря...:(
ОтговорИзтриванеАз си го захванах сама преди година. Може да пориташ в някоя пекарна или да ти пратя по куриер и ти да си го храниш.
Изтриване