Тази рецепта отлежа десетина дни в черновите и реших да ви я покажа вече че ще я забравя накрая. Определено всяка рецепта която съм направила със сосовете на Кикоман става много вкусна. Нямам идея дали ги нацелвам или не, но е факт вкусни са.
Необходимите продукти: 500 гр кайма (не много мазна телешка или от дивеч), 15 средни гъбки, 1 глава лук, 1 яйце, 1 кутийка мини моцарелки, черен пипер и кимион на вкус, соев сос с вкус на чесън вместо сол.
Задушете лука в малко олио и го добавете към каймата. Сложете яйцето и подправките и омесете добре.
Почистете гъбките и махнете пънчетата, не ги хвърляйте просто ще ги сложите около кюфтенцата да се изпекат. Напълнете гъбките с кайма, като ги правите с доволно количество кайма отгоре. След като напълните гъбките направете кюфтенца с по една моцарелка във всяко.
Изпечете ги на 200 градуса до готовност 5 минути преди да ги извадите сложете по едно парче кашкавал върху всяка гъбка и кюфте.
Поръсете с див лук и поднесете с свежа салата и чаша хубаво вино.
Да Ви е сладко!
Вкусно!
ОтговорИзтриванеМного вкусно и лесно. Хубав ден, пробвай и сподели!
Изтриване