Уикенд кифлички, какво значи това? Ами кифлички ама по-така 😉 по-завъртяни, по-различни и по-интересни. Просто ми се мотае в кухнята и се чудя какво да си направя. Такива вкуснички ми се получиха, че няма как да не ги споделя.
Необходимите продукти: 1 яйце, 250 мл прасно мляко, 15 гр мая, 120 мл олио, 1 ч л ванилова захар, лимонова коричка, 550 гр брашно, 2 ч л какао.
За мазане на тестото :40 гр масло.
За плънка № 1: 250 гр малини, 100 гр бял шоколад, 2 с л нишесте, 4 бели локумчета.
За плънка №2 : 100 гр тъмен шоколад, 50 гр бадеми,.
За глазурата: 1 шепа малини, и 1 ч ч пудра захар.
За поръсване: натрошени бадеми.
Сложете всички продукти без какаото и половината от брашното в съда на хлебопекарната или в стенд миксер, и бъркайте с приставката за тесто. Разделете тестото на две, в едната половина сложете какаото и доомесете с брашно. Другата половина също доомесете с брашно. Оставете двете теста завити във фолио да си починат за около 1 час.
Разточете какаовото тесто на правоъгълник с големината на подложка за сервиране. Намажете с масло и поръсете с бадеми и тъмен шоколад. Навийте на руло и нарежете на 12 парчета.
Разточете бялото тесто и намажете с масло. Поръсете с бял шоколад и разпределете малините смесени с нишестето. Сложете парченца локум тук там. Навийте на руло и нарежете на 12 парчета.
Подредете парчетата шахматно и оставете да втаса завито с чиста кърпа. Напръскайте с вода и печете на 180 градуса за около 35-40 минути. Сложете съд с вода на дъното на фурната за да се получи пухкава и сочна кифличка!
За глазурата изстискайте малините през тензух или марля и смесете сока с пудрата захар.
Залейте кифличките докато са топли и поръсете с бадеми веднага.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар