Необходимите продукти: 4 яйца, 250 гр брашно, 375 гр кафява захар мусковадо, 350 мл олио, 340 гр тиквичка, 65, гр какао, 2 ч л сода, 1 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сол, 1 ч л екстракт ванилия, 100 гр лешници натрошени и леко запечени.
За карамела: 1 ч ч захар, 100 мл сметана млечна 35%, 50-60 гр масло.
Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и тиквичките, разбъркайте с шпатула. Накрая добавете всички сухи съставки предварително смесени. Изсипете в кексова форма или малка тавичка. Печете на 170 градуса до суха клечка.
След като се изпече и охлади, намажете с карамел и поръсете с лешници. Сервирайте с ароматно кафе или топка сладолед. Гарантирам резултата е супер нежен и ароматен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар