сряда, 7 юни 2017 г.

Сос с тиквени семки


Студен сос за пържени или печени зеленчуци. Пролетта е толкова свежа с многобройните варианти на пресни зелени подправки и зеленчуци, възползвайте се. Направете супер бърза вечеря с пресни картофи например. 
Обелени и нарязани на едро картофи сложете във тавичка и добавете малко олио или зехтин за готвене и една лъжичка от универсалната подправка на Маги Всичко в едно и разбъркайте добре. Сипете 1/3 ч ч вода. Печете на 200 градуса докато омекнат и леко се запекат. Когато са готови извадете и поръсете с 3 стръка копър нарязани на ситно.



Необходимите продукти: 1 кофичка кисело мляко, сол на вкус, 1 щ черен пипер, копър, 1/3 ч ч накиснати тиквени семки, 5 с л зехтин, 2 скилидки пресен чесън, 2-3 стръка пресен копър.

Накиснете семките поне за 6-8 часа. Нарежете с нож или в блендер но не ги правете на пюре. Нарежете копъра и чесъна на ситно. Смесете всички продукти и соса е готов. Поднесете поръсен с копър и цели семки или нарязан на ситно чесън.
 Може да ползвате като допълнение на печени или пържени картофи, тиквички пържени или на фурна или патладжани.


Бърза и вкусна вечеря опитайте и се убедете сами!
Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар