сряда, 7 юни 2017 г.

Сладкиш с тиквички, лешници и мусковадо



В сезона на тиквичките всичко може да си направите с тях и салата, и предястие, и ястие, и сос, разядка и десерт. Само да ви се иска може да сътворите цяло тиквено меню. Това е супер благодатен зеленчук.


Необходимите продукти: 4 яйца, 250 гр брашно, 375 гр кафява захар мусковадо, 350 мл олио, 340 гр тиквичка, 65, гр какао, 2 ч л сода, 1 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сол, 1 ч л екстракт ванилия, 100 гр лешници натрошени и леко запечени. 
За карамела: 1 ч ч захар, 100 мл сметана млечна 35%, 50-60 гр масло.


Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и тиквичките, разбъркайте с шпатула. Накрая добавете всички сухи съставки предварително смесени. Изсипете в кексова форма или малка тавичка. Печете на 170 градуса до суха клечка. 

След като се изпече и охлади, намажете с карамел и поръсете с лешници. Сервирайте с ароматно кафе или топка сладолед. Гарантирам резултата е супер нежен и ароматен.



Да Ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята за сладкиша, направете си го и споделете с бутоните под публикацията!



Няма коментари:

Публикуване на коментар