Лека защото като си хапнете едно парченце усещате че може да повторите, а като повторите не се чувствате подут и захаросан.
Необходимите продукти за жълт блат:
5 жълтъка, 6 с л захар, 6 с л брашно, 4 с л сок от портокал, 2 с л олио. Жълтъците се разбиват на крем със захарта добавя се олиото сока и брашното с бакпулвера. Пече се на 170 градуса във форма с диаметър 28м . След като се охлади се напоява с захарен сироп от : 1ч ч вода ,1 ч ч захар, и есенция лимон или портокал.
Бял блат: 5 белтъка,5 с л захар, 1/4ч кокосово брашно, 1/4 ч ч брашно, 3с л сметана. Разбиват се белтъците на сняг със захарта прибавят се сметаната и сухите съставки. Пече се в същата форма не се сиропира.
Реди се във форма с подвижен борд:
1 жълт блат
2 пудинг ванилия
3 бял блат
4 Пудинг сметана
5 Портокалово желе : 150 мл портокалов сок 1 ч ч захар, 1 желатин предварително накиснат във вода.
Украсява се с шоколадов борд след като е вече стегнала няколко часа в хладилник. Аз си нарисувах с помощта на пош и разтопен шоколад една пеперуда и си направих плочки от бял шоколад и шам фъстък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар