Необходимите продукти: 2 яйца, 200 мл прясно мляко, 100 течна сметана, 100 гр масло, 2 ч ч захар, 1 суха мая, 100 мл олио, 600 гр брашно, 1 ванилия, 1 портокалова кора, 1 ч ч течен шоколад, 1 ч ч орехи.
Маята се разтваря във млякото и 2 л захар и се оставя да шупне. Замесва се с останалите продукти. Тестото се омесва добре и се оставя да втаса.
Разделя се на две, за да ви е по лесно за разточване. Прави се кора с дебелина 0,5 см . Изрязват се кръгчета с ринг или чаша. Кръгчетата се нарязват на четири места по крайчетата и се слага една кафяна лъжичка шоколад в средата и една орехова ядка. Завива се като розичка а след това се слага в още едно кръгче за да стане по-голяма. Изрезките не се премесват те се слагат на дъното на формичките и след това изглеждат като лисленца. Отново се оставят за кратко, намазват се с яйце, поръсват се със захар, пекат се на 180-200 градуса докато се зачервят.
Да ви е сладко!
Тази рецепта се хареса на майсторите от Кулинарен журнал и беше поместена в специалното издание на 1.05.2013г
Няма коментари:
Публикуване на коментар