Хайде още една рецептичка лесна и вкусна, че не остана време до края на играта на Кикоман. Може да си я направите с друго месо, ако нямате дивечово, само ще промените времето за готвене.
Може да се включите и вие в играта за да си спечелите някоя от изненадите на Кикоман. Вижте всичко за играта тук. Можете да ме подкрепите с един клик в надпреварата, а също и да участвате с касовата си бележка за още приятни изненади осигурени от Кикоман тук.
Необходимите продукти: около 700 гр картофи, 200 гр гъби, 500 гр месо, черен пипер, 1 ч ч червено вино, зехтин, 2 бр моркови, 2 големи стръка праз, соев сос Кикоман.
За марината:4 с л соев сос може и с вкус на чесън, черен пипер, 1 ч л горчица Bornier, сок на 1/2 лимон, зехтин, 1 ч л мед.
За марината:4 с л соев сос може и с вкус на чесън, черен пипер, 1 ч л горчица Bornier, сок на 1/2 лимон, зехтин, 1 ч л мед.
Мариновайте месото и го оставете поне за една нощ в хладилник. Запържете за кратко всички късчета като ги обърнете да се запечатат от всички страни. Долейте виното и вода и оставете да се готвят на слаб огън до готовност. Може и 4-5 часа да се готвят, ако имате кукър може да го ползвате за целта.
Сложете праза в дълбок тиган и го задушете за кратко, добавете морковите и гъбите. Подправете с соев сос, като сложите малко повече, за да се овкусят и картофите. Изсипете всичко в огнеупорна тенджера, добавете картофите нарязани предварително. Разбъркайте добре и добавете месото заедно с соса, в който се е варило. Запечете до готовност на картофите.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията!
Последвайте страничката миhttps://www.facebook.com/
Ох, по хлебчето пак се захласнах, че глиган нямам:)
ОтговорИзтриване