Тази публикация ще посветя не на конкретна рецепта, а на това как да постигнете ефекта- конци. Много години правя козунаци и следвам всички оказания стъпка по стъпка, но да ви кажа честно никой не ми беше обърнал внимание на най-важното.
Всички пишат за какво ли не:
Продуктите да са на стайна температура.
Брашното да се пресее три пъти.
Да е качествено.
Да е с голямо съдържание на белтъци.
Захарта да не е много.
Да се разтопи захарта в млякото.
Да се активира маята предварително.
Да има различни мазнини.
Да се добавя докато се доизмесва, на части.
Да се сложи ракия или друг алкохол.
Да се меси много дълго.
Да се бие сто пъти в плота.
Да се намеси някой мъж в месенето.
Даже да се пусне в пералнята за омесване.
Три пъти да втасва два пъти на тесто и един път оформено.
Да втасва във фурната.
Да не превтасва.
Вярно е за това да се получи хубаво тесто, с много въздух в него.
Брашното да се пресее три пъти.
Да се меси много дълго.
Да се остави да втаса два пъти.
Важно е за това да втаса бързо.
Да се активира маята предварително.
Продуктите да са на стайна температура.
Захарта да не е много.
Да се разтопи захарта в млякото.
Да се сложи ракия или друг алкохол.
Да втасва във фурната.
Важно е за да е вкусен и да остане мек а не сух.
Да има различни мазнини.
Вярно но не задължително, за да се омеси лесно.
Да се бие сто пъти в плота.
Да се намеси някой мъж в месенето.
Даже да се пусне в пералнята за омесване.
Важно е за да е красив.
Да не превтасва.
Да се намаже с яйце.
Специално за конците, най-важните неща!
След като сте спазили всичко, за да се омеси отлично тесто, за да се оформят конци трябва да си ги оформите още докато е сурово тестото. Те не се появяват сами.
Тестото трябва да се разтяга и прегъва в една посока много пъти подобно на техниката за получаване на пишмание и на захарни бонбони. Там също се получават конци от захар.
Аз съм направила клипче, за това как можете да направите най-лесно в домашни условия.
След като се обработи тестото по този начин, се разделя на части и се оформят конците в същата посока на разтегляне. Сплитат се козунаците и се оставя да втасва.
Чак тук според мен трябва да удвои обема си.
Чак тук според мен трябва да удвои обема си.
По-нантатък нещата си ги знаете и те не са от значение за конците.
Ако Ви е харесало всичко обяснено споделете с бутоните под публикацията.
Здравейте! Много бих искала да видя клипчето, но не мога. Само за Ваши приятели е. Затова Ви изпратих покана, ако нямате нищо против - приемете. Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеГотово вече сме приятели :)
ИзтриванеСъжалявам,но и при мен клипчето не се вижда.
ИзтриванеВече го направих публично трябва да се отвори :)
ИзтриванеКакво брашно използваш?
ОтговорИзтриванеСофия мел или "екстра" или "за дома" или "за козунаци" с всички става!
Изтриване