Сега съм на тема торти с точени кори, ще си приготвя няколко варианта, които съм си набелязала. На ред е тази на Христинка Колева
взех само идеята за блатовете, а крема си е моя измишльотина.
Необходимите продукти: 50 гр кафява захар, 50 гр бяла захар, 100 мл олио, 1 ч ч фини овесени ядки, 1 яйце, 1 ч ч топло прясно мляко, 1 ч л бакпулвер, 1 ч л канела, около 3 ч ч брашно.
За крема: 1 л прясно мляко, 1 и 1/2 п нишесте ванилия, 8 с л захар, 3 с л мед, 2 ч ч пюре от тиква, 1 к л канела, 1 желатин.
За украса: 1/2 ч ч настъргани орехи, 100 гр шоколад, 100 мл сладкарска сметана.
Към прясното мляко се прибавят олиото и двата вида захар. Разбърква се с лъжица докато захарта се стопи. Добавете овесените ядки, канелата, бакпулвера и яйцето. Постепенно прибавете и брашното и омесете. Разделете тестото на 6 части и оставете да престои 30 минути. Разточете върху хартия на много тънко и печете до златисто на 180 градуса.
За крема сварете пудинга и добавете желатина предварително разтворен в студена вода. Оставете да се охлади. Пасирайте печената тиква и добавете меда и пудинга към нея.
Сглобете тортата като редувате блат-крем; блат крем и накрая покрийте тортата с крем и оставете да се стегне в хладилник. Освободете от ринга и украсете с глазура.
Панирайте отстрани с орехови ядки .
Панирайте отстрани с орехови ядки .
Много хубава и вкусна торта се получила и твоята, Любка! Много ми допадна твоята украса - стилна и изящна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря :) наистина е вкусна.
ИзтриванеТези блатове и аз си ги записах от Миленка. С предложенията на Христинка и твоето затвърждавате мнението ми за най-скорошно приготвяне!
ОтговорИзтриванеЛюбке, тортата ти е разкош!
Поздрави!
Благодаря Тили, моите хора всички я харесаха, даже и тези дето не ядат тиква ядоха с удоволствие :) Прави я няма да съжаляваш!
Изтриване