Видях едно клипче на такъв корейски хляб и не ми стана много ясна технологията на този хляб. Заинатих се и издирих тази рецепта. Сега да видим ще стане ли и моя толкова пухкав и хубав.
За пареното тесто: 250 мл вода, 1/3 ч ч брашно(50 гр)
За основното тесто: 540 гр брашно, 86 гр захар, 8 гр сол, 86 гр яйце (около 1 и 1/2), 9 гр сухо мляко, 59 гр бита сметана, 54 гр прясно мляко, 11 гр суха мая, 49 гр масло.
Сложете водата за пареното тесто в тенджера и я оставете да заври. изсипете брашното и гответе при непрекъснато бъркане. Внимавайте да няма бучки.
Отстранете от котлона и оставете да се охлади, завито във фолио за да не стане коричка.
Омесете тесто от всички продукти, като добавите и пареното тесто. Оставете отново да втаса, а след това го оформете по ваш вкус. Покрийте с кърпа и оставете да втаса. Намажете с яйце и изпечете на 180 градуса за около 40 минути.
Прекрасен хляб!
ОтговорИзтриванеС удоволствие ще опитам да го направя.
Благодаря за тази рецепта :)
Хубаво хлебче си опекла, прокурорке, ама тези мерки са ми много странни: 49 гр, 59 гр... А какво ще стане, ако сложим 50 и 60 гр? Все пак предполагам, че така е в оригиналната рецепта...
ОтговорИзтриванеПоздрави за хлебчето!
Аз написах всичко както е в оригиналната рецепта, естествено че може да си направите солта и захарта по ваш вкус. Този се получи малко сладък, сега направих и солен. :) Лека вечер!
ИзтриванеНаправих този хляб ииии невероятен е! Признавам обаче,че малко я "побългарих"-спестих сметаната и прясното мляко,маслото замених с олио и се получи най-пухкавото нещо,което някога съм приготвяла.Дори така популярната "Памук погача" не ми се получи толкова пухкава,както този хляб.Очарована съм,благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеРадвам се че се е получил, естествено че може да се импровизира. Аз вече направих и със сирене, уникално е. :) Приятен ден!
ИзтриванеИмам подобна рецепта записана като Японски млечен хляб "Хокайдо". Много са суперлативите. Каня се отдавна и ще ползвам твоята рецепта! Впечатляващи са и кифличките със сирене!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не се чуди получава се супер мек и нежен хляб :)
ИзтриванеЗдравейте, виждам, че публикацията е от 2014 година. Блогът продължава ли да се поддържа, защото посоченият в рецептата линк не се отваря.
ОтговорИзтриванеПри мен всичко е наред и линка работи.
Изтриване