Есента е златна, богата и ароматна. Искам да събера ароматите на есента в този сладкиш и да ди представя експлозия от аромати.
Благодаря на Гери за ароматните дюли, които ми подари!
Очаквайте още творения с тях и веднага след последното състезание, почерпка.
Очаквайте още творения с тях и веднага след последното състезание, почерпка.
Необходимите продукти: 300 гр брашно, 200 гр масло, 100 гр захар, 1 ванилия 1 яйце.
За плънката:1 круша, 1 ябълка, 1 дюля, 1 парче печена тиква, 1 ч ч орехи, 3 с л галета, 1/2 ч л канела, 1/ 2 к л подправки за меденки, 100 гр захар.
Омесете меко тесто и го оставете в хладилника увито във фолио да се охлади и стегне.
Дюлята се почиства и настъргва на ренде. Сложете захарта и дюлята в касерола и я загрейте на котлона да омекне, добавете ябълката на кубчета. Оставете още 2-3 минути и махнете от котлона. Добавете канелата и подправките.
Крушата нарежете на дълги парченца, тиквата на малки кубчета.
Разточете тестото и го сложете в форма с хартия на дъното. Оформете борд и надупчете дъното с вилица. Поръсете с галета и половината орехи. Разпределете дюлената смес и тиквените кубчета между нея. Подредете крушата на ветрило и накрая украсете с листенца от тестото. Поръсете с ситна захар и печете на 180 градуса за около 30-40 минути.
Да Ви е сладко!
Е, точно това харесвам! Богато на вкус и аромати! Такива комбинации от плодове са ми много по душа!
ОтговорИзтриванеНаистина есенно изкушение!
Приятен ден!