Много вкусно и лесно ястие подходящо за сезона на пресните картофки.
Необходимите продукти: 1 кг картофи, 1 стр пресен чесън, 1 стр пресен лук, 1/2 връзка магданоз, 1 крехка зелена чушка, 1/2 тиквичка, 5 с л зехтин, 1 /2 ч ч варен амарант, 2 яйца, 200 гр сирене, 200 гр кашкавал.
Почистете картофите и ги нарежете като за манджа, ако са от най ситните може само на половинки или цели. Пресният лук и чесън запържете леко в зехтина, добавете чушката на ситно и тиквичката. Накрая добавете и зелените подправки и свареният амарант.
Разбъркайте добре картофите с останалите продукти. Изсипете в виенска тенджера или керамична тавичка. Разбийте яйцата + сиренето и залейте всичко. Завийте с фолио или капак и печете до готовност на картофите на 200 градуса. Поръсете обилно с кашкавал и запечете още 3 минути.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар