Първи вариант: с чубрица и други подправки.
Необходимите продукти за тестото: 400 мл прясно мляко, 1 с л захар,1 ч л сол, 1 яйце, 100 мл олио, 20 гр мая, брашно за меко тесто.
С това тесто са направени всички хлебчета но с промяна в подправките и мазнините. От тази доза излизат два хляба в продълговати кексови форми.
След като омесите тестото по познатия на всички начин се оставя да втаса . Когато удвои обема си се разделя на две,всяка топка разстила на кора . Наръсете с подправки чубрица или каквато друга желаете навийте от двете страни към средата. Поставете във форма и оставете отново да си почине. Печете на 180 градуса за около 40-45 минути.
Втори вариант: със слънчоглед,ленено семе, лютеница и сирене. Тук вместо чубрица намазахме лютеница и поръсихме със сирене и семенца.
Тъй като е само със сусам и мак е подходящ да се хапва и с мед.
Четвърти вариант: със сусам и сухи подправки.
Пети вариант: с зелени подправки, зехтин, чушки и топено сирене.
Такъв аромат се носи от тези хлебчета че може да не готвите друго, защото ще го нападнете веднага след като е готово. Използвайте фантазията си и със сигурност ще измислите и други.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар