Рецептата за тези кифлички си сглобих от няколко рецепти, сега да видим какво ще се получи.
За тестото са ви необходими: 1 яйце, 150 мл прясно мляко, 450 гр брашно, 50 грама захар, 50 гр кафява захар, 1 кафяна лъжичка канела, 1 к л джинджифил, 100 гр масло, 1/2ч ч тиквено пюре, 1пак.суха мая, 1/2ч л сол. Маята се разтваря в прясното мляко и малко захар за да кипне. След това се омесва с останалите продукти меко тесто, но което може да се разточи на кора.
Намазва се с масло и се поръсва с плънка от: 150гр кафява захар, 50 гр бяла захар и 2с л канела.
Навива се на руло и се реже на парчета по 2 см. Ако имате повечко орехи сложете и в плънката 1 чаша .
Подреждат се в тава с диаметър 26-28 см заслана с хартия за печене. На всяка кифличка се слага по една цяла орехова ядка (може и две половинки). Тук е полувтасало.
Отново втасва и се печ в загрята на 180 градуса фурна.
Докато се пече вие си правите поста в блога :) а ако нямате такъв, поне ми пратете една снимка да видя какво сте сътворили. Аз още чакам моите да се опекат, а миризмата на канела и джинджифил се разнася навсякъде и вече не се устоява.
Да ви е сладко!
За жалост снимките, които виждате не са обработени и направени от професионалис, а от мен и то с телефон, затова и не се вижда прекрасният цват на тиква във вътрешността.
Ами много хубаво се е получило!Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване