Не бях правила такива гевреци, макар че им се каня много дълго време все не се решавах. Мислех си че ще се объркат и няма да са сполучливи. Не се чудете като мен а си ги пригответе, стават бързо и лесно.
Необходими продукти:
3 1/2ч.ч брашно, 3яйца, 1ч.ч прясно мляко, 1с.л оцет,1с.л захар, 1/4 с.л сол, 1 пакетче суха мая
За мазане: 1 яйце 1сл оцет 1 ч сусам
Маята се разтваря в прясното мляко и захарта оставя се да шупне. След това се омесва лепкаво тесто с останалите продукти. Оставя се да втаса в леко намаслена купа покрита с фолио. Като удвои обема си се разделя на 4-6 топки. Всяка топка се разточва, навива се на руло и се оформя геврек.
Намазва се от двете страни със яйце и се поръсва обилно със сусам. Гевреците се оставят да втасат докато фурната се загрее до 270 градуса, пекат се за 5 мин и се градусите се намалят на 180 докато гевреците се зачервят отдолу около 5 мин. След това фурната се изключва и се оставят вътре още 5 мин.
Страхотни гевречета!
ОтговорИзтриване