неделя, 23 август 2020 г.

Бадемов сладкиш с шоколад

Сладкиш измислен, за да се използват бадемите по най-рационалният начин. След като си направихме бадемово мляко се зачудих как мога да използвам оставащите бадемови стърготини. Изсуших ги в незалепващ тиган и ги използвах в този сладкиш. Тъй като са обезмаслени крайният резултат е много лек сладкиш. Ще ги изпробвам и в други скоро и ще споделя с вас.

Необходимите продукти: 

3 яйца,

 100 гр кафява захар, 

100 гр черен шоколад, 

100 гр масло, 

100 гр брашно, 

30 гр брашно от рошков, 

ванилия, 

10 гр бакпулвер, 

140 гр газиранавода, 

100 гр бадеми смлени на брашно и леко запечени. 

За декорация сироп от фурми и шамфъстък.

Разбийте яйцата със захарта. Разтопете маслото и сложете шоколада в него за да се стопи. Смесете всички сухи съставки в купа, добавете ги на части в яйчената смес. Накрая добавете и газираната вода. Печете в загрята на 160 градуса фурна до суха клечка.

След като се охлади поръсете със сироп от фурми и нарязани ядки шам фъстък.

Да ви е сладко!

Ако ви е харесала тази рецепта направете си я и споделете с бутоните под публиакцията. Може да следите всички нови публикации и на страничката ми във Фейсбук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар