неделя, 17 февруари 2019 г.

Солени мъфини от леща



Благодаря на Мими Герасимова за споделената рецепта, аз си добавих малко зехтинче и още едно яйце, че беше много гъста сместа. В крайна сметка се получиха супер вкусотийки, които идеално ми заместиха хляба тази вечер.


Необходимите продукти: 
180 гр червена леща,
 2 яйца, 
3-4 с л зехтин, 
сол, черен пипер, 
чубрица, 
2 ч л бакпулвер.


Лещата се накисва във вряла вода за 30 минути. Във висок съд се слагат яйцата подправките и отцедената леща. Пасирайте всичко и разпределете  в 12 формички за мъфини. Печете на 180 градуса до суха клечка.


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала идеята направете си ги и споделете с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар