събота, 1 септември 2018 г.

Хляб с пюре от червени чушки



Готови ли сте за нови подвизи в кухнята?


Дори да ви изглежда трудно и бавно, резултата е достоен за всички услия!



Запрятайте ръкави!



Много харесвам весели цветни хлябове с естествени съставки за оцветител. 


Необходимите продукти: 3-4 големи печени червени чушки, вода, брашно, 130 гр квас, 9 гр сол.


Сега да обясня защо горе няма грамаж на водата и брашното. След като почистите чушките и ги пасирате ще получите пюре около 250мл, добавете вода, за да стане с обем 350мл. Започнете да добавяте брашно, като замесите тесто, което е малко по-меко от тесто за паста. Около 60 % хидратация аз вече го усещам на гъстота. След 30 минути добавям кваса и след още 30 солта. 
Следват три разтягания през 30 минути и оставям да втаса. Ако е късно вечерта може да оставите в хладилник. 
На сутринта оставете на стайна температура около 1 час и след това направете предварително оформяне. Оставете за около 1 час и оформете. 
Поставете в панер с кърпа или в специален съд за втасване и оставете да се навдигне добре. Обърнете и направете разрези.



Печете в закрит съд, в  загрята на 240 градуса фурна за около 20 минути 



след което махнете капака на съда и довършете печенето на 190 градуса още 10 минути. 
Оставете да се охлади не режете докато е топъл! 


Да Ви е сладко!


Хем е лесно, хем е интересно и вкусно!




Ако Ви е харесала рецептата на правете си я и споделете с бутоните под публикацията! Благодаря!






1 коментар: