Тахани, тахани полезни и умопомрачаващо вкусни. Хапнете една лъжичка тахан и се принесете в друго измерение. Таханите на Белун са ми много вкусни 100% смлени ядки, как да не са?! 😉 След като си купих тези вкусотии от фестивала сега ми се въртята само различни рецепти в главата с тахан. Ама нали е лято и е жега сладоледените най-ми се правят.
Необходимите продукти:
4 жълтъка,
500 мл млечна сметана 35% масленост,
100 гр захар,
1 ч л ванилова захар или натурална ванилия,
4 ч л тахан от шам фъстък.
Разбийте жълтъците със захарта на водна баня докато се сгъстят. Махнете от котлона. Добавете 100 мл сметана и тахана, и бъркайте, докато се смеси добре. Оставете да се охлади и приберете в хладилник да се охлади напълно. Разбийте останалата сметана и добавете към сладоледената смес. Прехвърлете сместа в машинка за сладолед и оставете да се бърка около 25 минути. Прехврлете в кутия и приберете във фризер за няколко часа. Един два са достатъчни, ако искате да си хапнете веднага.
Да Ви е сладко!
Ако ви се хапва вкусен сладолед без палмово масло направете си го, не е трудно. Споделете с бутоните под публикацията, благодаря ви предварително!
Няма коментари:
Публикуване на коментар