петък, 20 октомври 2017 г.

Хляб с квас маслини и семена



Ако и вие сте се запалили на тема квас, направете си този пухкавелко, няма да съжалявате.


Квас може да си отгледате и с плодова закваска.


Необходимите продукти: 200 гр квас, 170 мл вода, 8 гр сол, 15 гр мед, 30 гр масло, 310 гр брашно, 10-15 маслини нарязани на парченца, една шепа тиквени семки и семена.


Използвах плодов квас, който активирах след едноседмичен сън в хладилника. За една нощ беше супер бухнал и готов за работа.
Сутринта направих автолиза за 1 час заедно с кваса. После омесих на миксера до гладкост. Маслото го добавих на парченца в края на месенето. Оставих тестото покрито с фолио за 30 минути. Направих 3 разтегляния пре 45 минути, като при второто добавих и солта а на последното семената и маслините. След разтеглянето оствих да удвои обема си и оформих на топка. След като втаса го обърнах и направих разрез. Пекох захлупен за 20 минути на 240 градуса след това време намалих на 220градуса. Отворих капака и напръсках с вода във фурната. Пъсках 3-4 пъти и пекох докато ми хареса на цвят около 20 минути.


Да Ви е сладко!


Ако имате въпроси пишете във Фейсбук или коментирайте под публикацията.


Споделете с бутоните, заслужава си повече хора да се престрашат да направят хляб с квас. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар