събота, 12 ноември 2016 г.

Сладкиш с компот от праскови




Стара рецепта в нов вариант. Смалко крем и какао в сместа, този сладкиш от нашето детство става неузнаваем. На мен ми допадна много побвайте и вие. 


Необходимите продукти: 1 компот от праскови, 50 гр масло, 5 яйца, 1 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 1 ванилия, 10 гр бакпулвер, 2 с л какао.
За крема 100 гр маскарпоне, 3-4с л кондензирано мляко, 100 мл сметана.


Разбийте яйцата със захарта на крем. Добавете сухите съставки и внимателно разбъркайте. Разтопете маслото в тавичката и подредете прасковите. Изсипете внимателно сместа върху плода и печете на 180 градуса до суха клечка.
След като извадите от фурната сиропирайте със сока от компота. Оставете да се охлади напълно и намажете с крема. Поръсете с какао или Несткуик.


Да Ви е сладко! 

Ако сте си спомнили за сладкишите на баба Ви, направете си този и му се насладете. 
Споделете с бутоните под публикацията, за да зарадваме повече хора.



1 коментар:

  1. С радост посещавам този кулинарен сайт! Браво за труда! Поздравления! Ще препоръчам на приятелите си!
    Best Regards
    ╰┈➤ ① Шарена Черга с любов към България

    ╰┈➤ ① Рецепти вкусни кулинарни рецепти от Готвим с Любов

    ╰┈➤ ① Много мило Много сладко

    ОтговорИзтриване