Като поговорката "Децата на обущаря ходят боси" така и аз си останах без торта за рождения ден. После обаче си наваксах с тази тортичка, хапнахме я на връх Гергьовден.
Ванилови блатове и ванилов крем с бял шоколад. Малко плодове и ядки. Малко ароматен сироп и можете да си поканите гости и да се насладите на приятната компания на тази вкусотия.
Моята торта се разтопи от транспорта но пък беше супер вкусна.
Моята торта се разтопи от транспорта но пък беше супер вкусна.
Необходимите продукти: 227 гр пълномаслено прясно мляко, 57 гр олио, 3 яйца, 2 ч л ванилов екстракт
255 гр захар, 255 гр брашно, 1с л сода +1 ч л бакпулвер, 3/4 ч л сол.
170 гр масло на стайна температура
Загрявам фурната на 165С(без вентилатор)
В купата на миксера сложете всички сухи съставки. Пуснете на ниска степен и за добавете на малки части мекото масло. Когато се получи смес, като на трохи спрете и добавете само 1/3 от течните съставки, бъркайте колкото да поемат и добавете втората част и тн.
Увеличете скоростта на миксера на средна степен и бъркайте около 2 минутки сместа си променя цвета става по-светла.
Печете в две тавички, или в една и после разрязвате блата на две.
За крема: 1/2 л прясно мляко, 130 гр захар, 1/2 ч ч брашно, 2 яйца, 2 ванилии, 1 бял шоколад, 50 гр масло, 1/2 ч ч сметана.
Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното и ванилията. Загрейте млякото до кипване и го изсипете в яйчената смес. Върнете всичко в тенджерата и бъркайте на котлона докато се сгъсти. Махнете от котлона и добавете шоколада на парчета и маслото. Разбъркайте докато се разтопи напълно. Покрийте с фолио и оставете да се охлади.
След като е напълно с охладен разбийте сметана на гъст крем и я добавете към млечният крем.
Плодове: боровинки, малини, ванилови ябълки.
Сглобяване: блат - сироп - крем - плодове - блат - сироп - крем.
Оставете да се охлади и стегне в хладилник поне за 2-3 часа. Украсете по ваше желание.
Ако Ви е харесала тази тортичка споделете я с бутоните под публикацията :)
Следете всичко от мен тук харесайте страничката ми и готово!
Няма коментари:
Публикуване на коментар