неделя, 29 май 2016 г.

Торта "Ванила"


Като поговорката "Децата на обущаря ходят боси"  така и аз си останах без торта за рождения ден. После обаче си наваксах с тази тортичка, хапнахме я на връх Гергьовден. 
Ванилови блатове и ванилов крем с бял шоколад. Малко плодове и ядки. Малко ароматен сироп и можете да си поканите гости и да се насладите на приятната компания на тази вкусотия. 
Моята торта се разтопи от транспорта но пък беше супер вкусна.




Необходимите продукти: 227 гр пълномаслено прясно мляко, 57 гр олио, 3 яйца, 2 ч л ванилов екстракт

255 гр захар, 255 гр брашно, 1с л сода +1 ч л бакпулвер, 3/4 ч л сол. 
170 гр масло на стайна температура 
Загрявам фурната на 165С(без вентилатор) 
В купата на миксера сложете всички сухи съставки. Пуснете на ниска степен и за добавете на малки части мекото масло. Когато се получи смес, като на трохи спрете и добавете само 1/3 от течните съставки, бъркайте колкото да поемат и добавете втората част и тн. 

Увеличете скоростта на миксера на средна степен и бъркайте около 2 минутки сместа си променя цвета става по-светла. 



Печете  в две тавички, или в една и после разрязвате блата на две.




За крема: 1/2 л прясно мляко, 130 гр захар, 1/2 ч ч брашно, 2 яйца, 2 ванилии, 1 бял шоколад, 50 гр масло, 1/2 ч ч сметана.
Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното и ванилията. Загрейте млякото до кипване и го изсипете в яйчената смес. Върнете всичко в тенджерата и бъркайте на котлона докато се сгъсти. Махнете от котлона и добавете шоколада на парчета и маслото. Разбъркайте докато се разтопи напълно. Покрийте с фолио и оставете да се охлади. 
След като е напълно с охладен разбийте сметана на гъст крем и я добавете към млечният крем.

Плодове: боровинки, малини, ванилови ябълки.
Сглобяване: блат - сироп - крем - плодове - блат  - сироп - крем.
Оставете да се охлади и стегне в хладилник поне за 2-3 часа. Украсете по ваше желание.


Ако Ви е харесала тази тортичка споделете я с бутоните под публикацията :)

Следете всичко от мен тук харесайте страничката ми и готово!

Няма коментари:

Публикуване на коментар