Домашна смес за жълта торта или кексчета. Можете да комбинирате по желание с различни кремове и украси.
Тук е показан вариант за комбинация с шоколадов крем: http://iambaker.net/homemade-yellow-cake-mix/
Необходимите продукти: 2 1/4 ч ч брашно, 1 1/2 ч ч захар, 3 1/2 ч л бакпулвер, 1 ч л сол 1 1/4 ч ч мляко, 1/8 ч ч олио, 100 гр масло, 1 ч л ванилов екстракт, 3 големи яйца.
Сладко от боровинки за намазване на блата.
За крема: 1 ч ч прясно мляко, 1/4 ч ч брашно, 1/3 ч ч захар, 1 яйце, 1 ч л ванилов екстракт, 30 гр масло, 100 гр бял шоколад.
За ганаша: 100 мл сметана, 120 гр бял шоколад.
Сметана за измазване.
Разбийте маслото, добавете олиото и яйцата едно по едно. След това добавете млякото и сухите съставки като ги редувате. Изсипете във форма с подвижен борд и диаметър около 23 см. Печете на 170 градуса до суха клечка. След като се охлади блата го разрежете на две така че да получите два по-тънки. Поставете единият в чиния и намажете обилно със сладко от боровинки. Сложете ринг около блата. Изсипете крема и наръсете с карамелизирани ядки. Поставете вторият блат и завийте с фолио. Оставете в хладилник да се стегне. След няколко часа отстранете ринга и намажете цялата торта с разбита сметана. Оставете за 15-20 минути в хладилника и залейте с бял ганаш. Украсете по желание.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесало моето предложение споделете го с бутоните под публикацията.
Ingredients
- 2 1/4 cups all-purpose flour
- 1 1/2 cups granulated sugar
- 3 1/2 tsp baking powder
- 1 tsp salt
- 1 1/4 cups milk
- 1/8 cup vegetable oil
- 1 stick butter, softened
- 1 tbsp vanilla extract
- 3 large eggs
Instructions
- Measure flour into quart size mason jar.
- Add sugar on top, then baking powder, then salt. Place lid on jar. (My ingredients JUST fit)
- Place softened butter into stand mixer and mix on medium for 1-2 minutes.
- Place dry ingredients into stand mixer and combine with butter for 30 seconds.
- Add milk, oil, vanilla and eggs and mix on medium-high for one minute.
- Pour batter into prepare pans. Bake at 350. For 9-inch pans its 20-25 minutes. For cupcakes start checking around 15 minutes. Cool before frosting.
When ready to prepare cake batter:
Няма коментари:
Публикуване на коментар