вторник, 23 юли 2013 г.

Ябълково сладко с кайсиеви ядки



През лятото се чудя от какво да си направя сладко. Донесоха ми ябълки които се оказаха много ароматни но и много нежни, за 2-3 дни се развалят. Трябваше да ги използвам бързо и реших ще правя сладко. Идеята ми е че винаги мога да отворя бурканче сладко и да си направя десерт с аромат на ябълки.


Аз правя малки дози сладко за да мога да си направя най-различни видове, иначе няма да го изядем и ще иде за ракия.
Необходимите продукти: 1,5 кг ябълки, 1 ч кайсиеви ядки, 1 лимонов сок, 500 гр захар, 200 гр глюкоза, листенце индрише, 2 ч ч вода, щипка лимонена киселина.


Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета. Полейте ги с лимонов сок от 1 лимон. Добавете захарта, глюкозата и водата. Варете до готовност, малко преди да се сгъсти добавете ядките и листенцето от индрише. Преди да махнете от огъня добавете лимонената киселина. Напълнете горещо в сухи бурканчета и затворете внимателно.



Оставете да чака студените зимни дни в който ще го извадите от килера и ще сътворите, вкусен сладкиш или ще залеете пухкавите бухтички на закуска.


Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар