Отново откривам страхотна рецепта в блога на тази супер кулинарка.
Необходимите продукти: 1 ч ч захар, 1/2 ч ч олио, 1 ч ч кондензирано мляко, 4 с л какао, 1 ч л кафе 1/2 ч л канела( по желание), 1 4 ч л кардамон ( по желание), 2 яйца, 1 ч л ванилия, 1 ч ч брашно, 2 ч л бакпулвер.
За шоколадовия ганаш: 200 гр шоколад, 200 мл сметана.
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете форма с диаметър 20 см с масло, аз лично изпекох в правоъгълна кексова форма.
Смесете в кухненски робот захарта, олиото, млякото, какаото, кафето и подправките.
Разбивайте докато захарта се разтопи напълно. Оставете 3/4 ч ч от сместа.
В останалата част добавете яйцата ванилията и разбийте. Добавете и брашното с бакпулвера. Не разбивайте много след като добавите брашното.
Изсипете в подготвената форма, печете около 40 минути до суха клечка. Извадете върху решетка и охладете. След това разделете блата на два по- тънки.
Редуцирайте оставената смес на котлона докато се сгъсти. Можете да залеете отгоре тортата с тази смес може и да я сложите върху долния блат.
За ганаша загрейте сметаната и добавете шоколада на парченца. бъркайте докато се получи гладка и лъскава смес. оставете да се охлади поне за 3 часа. Аз бързах и не го охладих достатъчно. Сложете от ганаша между двата блата и намажете тортата отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар