Една торта забъркана преди работа ей така за настроение през деня. Резултата е вълшебен. Рецептата взех и малко промених от тук. Ето я и самата нея в оригинал.http://kulinariya123.blogspot.com/2012/02/tort-shokoladno-mussovyj.html
Убедете се сами като си я направите.
Необходимите продукти: 4 яйца, 1 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 1 ванилия, 3 с л рожково брашно, 2 с л какао, 3 с л олио.
За крема: 350 мл заквасена сметана, 350 мл сладкарска сметана, 3 с л захар , 200 черен шоколад, 2 желатина, 80 мл вода, 1 ванилия.
За сиропиране: 1 ч ч кафе с мляко или едно разтворено нескафе 3в1.
За намазване: 1 ч ч боровинково сладко
За украса: Пресни или замразени боровинки, малини, къпини, ягоди и каквото ви харесва.
Смесете брашното, рожковото брашно, ванилията и какаото.
Разбийте белтъците с половината захар на твърд сняг. В друг съд разбийте жълтъците с останалата захар на гъст крем, добавете олиото. Добавяйте на части брашното и белтъците.
Печете във форма с не залепващо покритие, на 180 градуса до суха клечка. Оставете да изстине, разрежете на две, за да се получат два еднакви блата.
Пригответе крема, като разбиете сметаната с миксер добавете заквасената сметана, захарта и ванилията и разбъркайте добре. Разтопете желатина и го добавете към сместа. Отделете 1/3 от крема, към останалия добавете разтопения шоколад. Разбъркайте до хомогенност.
Сложете единия блат в чинията за торта, сиропирайте с половината кафе. Сложете ринг за да оформите лесно крема. Намажете с боровинковото сладко. Изсипете шоколадовия крем и заравнете. Сложете другия блат и сиропирайте. Отгоре намажете с разтопен млечен шоколад. Оставете да се охлади. Намажете с белия крем, заравнете и отново оставете в хладилника. Украсете по ваше желание.
Пригответе крема, като разбиете сметаната с миксер добавете заквасената сметана, захарта и ванилията и разбъркайте добре. Разтопете желатина и го добавете към сместа. Отделете 1/3 от крема, към останалия добавете разтопения шоколад. Разбъркайте до хомогенност.
Сложете единия блат в чинията за торта, сиропирайте с половината кафе. Сложете ринг за да оформите лесно крема. Намажете с боровинковото сладко. Изсипете шоколадовия крем и заравнете. Сложете другия блат и сиропирайте. Отгоре намажете с разтопен млечен шоколад. Оставете да се охлади. Намажете с белия крем, заравнете и отново оставете в хладилника. Украсете по ваше желание.
Да Ви е сладко!
PS Поправих шоколада от 100 на 200гр, според мен трябва да е повече!
Няма коментари:
Публикуване на коментар