вторник, 28 май 2013 г.

Картофи соте - на Генка




Рецептата за тези картофки са на една мила колежка, която ми даде няколко идеи. Реших тази да е първата изпробвана и ето представям  Ви я семпла и много вкусна. 

Необходимите продукти : 1 кг пресни картофи, 50 гр масло, 5 с л олио, 2 стр чесън ,5 стр  копър.
Картофите се сваряват но внимавайте да не се преварят, трябва да останат мааалко недоварени.
Загряват се олиото и маслото добавя се чесъна. Картофите се нарязват на парчета, ако са по- големи и се добавят. Запържват се леко и се добавя копъра посоляват се малко. 


За соса: 1/2 кофичка гъсто кисело мляко, 3 с л майонеза, 1 стр чесън, 3 стр копър, 10 листа магданоз, сол.
Чесъна и магданоза се накълцват на ситно. Всички продукти се разбъркват добре.


Вечерята е готова една питка с масло и сирене по шопски и направо преядохме.






Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар