събота, 11 май 2013 г.

Руло в чаши




Един час мотане в кухнята и това чудно вкусно руло в чаши е готово. Страхотен десерт за всеки.


Необходимите продукти за блата: 3 яйца , 125 гр захар, 2/3 ч ч брашно, 2 ванилии, 2 с л какао.


За крема : 800 мл прясно мляко, 30 гр масло, 2 с л какао, 50 гр шоколад, 6 с л захар, 6 с л брашно, 2 ванилии. 
Разтворете брашното захарта и какаото в малко вода и прибавете към топлото мляко. Бъркайте докато се сгъсти. Добавете маслото и шоколада, бъркайте докато се стопи всичко.


Разбивате яйцата със захарта на гъст крем постепенно добавяте брашното с ванилиите. Разделяте сместа на две и в едната част слагате какаото предварително разтворено с гореща вода. Изсипете сместа на половината на тавичка с хартия и на другата половина сипете бялата смес . Печете на 170 градуса и веднага след като извадите навийте заедно с хартията. Оставете леко да се охлади и махнете хартията. Намажете леко с течен шоколад и навийте. Нарежете на 6 -8 парчета и сложете в широки чашки. Аз умишлено исках да се показват повече парченцата затова ги направих 6. Напълнете чашките с крем, като внимавате да не сипвате върху рулото. 




За ганаша: 60 мл сметана + 60 гр черен шоколад. Затоплете сметаната и сложете шоколада да се разтопи , бъркайте докато се получи гладка лъскава кашичка. Сложете по малко ганаш на всяко руло и украсете с разбита сметана. Поръсете с шоколадови стръготини и шам фъстък.



Да Ви е сладко!

4 коментара:

  1. Много хубава рецепта! И на вид, и на вкус е много изкусително! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, сега се чудя дали да не нападна една чашка :) много се изкушавам, но ще ми станат много две порции за един ден.

      Изтриване
  2. Супер идея! Калорично, но от време на време се полага! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да не е диетична, но пък ако не се поглезим от време на време, за какво живеем.

      Изтриване